Info

Huren ?  Contacteer ons : info@db2vm.be - sunnydaysvacationhomes@gmail.com

Info

Deze info pagina bevat algemene tips die je tijdens een vakantie in Florida goed van pas zullen komen.  Deze tips, samen met een goede voorbereiding thuis zullen je heel wat geld besparen alsook kostbare tijd ter plaatse.  Dankzij deze tips zal je je sneller aanpassen aan de plaatselijke gewoontes en regels.


Voor je vertrek

Naast het reserveren van uw vliegtuigticket en verblijf zijn er nog 2 heel belangrijke voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat je met vakante vertrekt naar de Verenigde Staten:

 1. Je moet beschikken over een geldig internationaal paspoort, en
 2. Je dient een goedgekeurd ESTA formulier te hebben.


Het internationale paspoort vraag je simpelweg aan bij de dienst bevolking bij uw plaatselijk gemeentebestuur.  Doe dit voldoende lang op voorhand want dit kan enkele weken duren.

De ESTA goedkeuring dien je aan te vragen bij de Amerikaanse overheid.  Deze procedure verloopt vrij snel en soepel via een webstie van de Amerikaanse overheid en kost je momenteel 14 USD per persoon.  Even googlen op 'ESTA' en je komt al snel op de correcte web pagina terecht.

Beide documenten, internationaal paspoort en ESTA formulier, zijn een MUST om de Verenigde Staten binnen te mogen.  Is dit niet in orde wordt je zonder meer op de eerstvolgende vlucht terug naar huis gezet.


Andere zaken die je ooknog best op voorhand regelt zijn:

 • Het huren van een auto.  Ter plaatse huren bij de verhuurmaatschappijen op de luchthaven is veel duurder.
 • Deblokkeer uw krediet kaart voor de Verenigde Staten.  Bij sommige banken zijn kredietkaarten geblokkeerd voor gebruik in de Verenigde Staten en dient deze gedeblokkeerd te worden voor de duur van je verblijf.  Neem hiervoor contact op met uw bankkantoor.
 • Doe navraag bij uw verzekeringsmaatschappij in hoeverre je verzekerd bent in geval van ziekte (dokters- of hospitaalbezoek, medicatie, auto accident, burgelijke aansprakelijkheid).  Sluit indien nodig een extra reisverzekering af.
 • Atractiepark tickets : Parken zoals Disney en Universal hebben combi en/of meerdagen tickets aan 'iets' voordeliger prijzen.  Dagtickets zijn zeer duur, vooral voor de Dinsey parken, en waarschijnlijk heb je meer dan 1 dag nodig voor 1 park.  Voorbeelden van dergelijke tickets zijn de 'Flex tickets' van Universal Studio's (in samenwerking met SeaWorld en Busch Gardens).


Het verkeer

Neem de tijd om de verkeersregels te bekijken.  In het algemeen worden verkeersregels zeer goed opgevolgd door de lokale autobestuurders.  De politie controleert streng en boetes zijn hoger dan bij ons.  Er zijn een paar belangrijke verschillen met onze verkeersregels:

 • De voorrang op kruispunten : er is geen voorrang van rechts !  Iedereen stopt en diegene die eerst is gestopt vertrekt ook weer als eerste.  Pas daarna vertrekt diegene die als tweede is gestopt, en zo verder.
 • Het rode licht : je mag door het rode licht wanneer je rechts afslaat.  Houd wel rekening met eventuele voetgangers en geef voorrang aan het verkeer dat door het groene licht rijdt.  Wanneer dit niet is toegelaten wordt dit aangeduid met 'No right turn on red'.
 • Blokkeer nooit een kruispunt !  Rijd dus niet voorruit tot op het kruispunt wanneer het licht groen wordt en je naar links moet, tenzij het een groene (linkse) pijl is.
 • Zowel links als rechts inhalen is toegelaten.  Hou hier rekening mee wanneer je terug naar het rechter rijvak gaat.  Het tragere verkeer rijdt meestal op de midden rijstroken zodat het snellere verkeer langs 2 kantern voorbij kan.

Er zijn verschillende websites die je hierbij kunnen helpen:


Verkeerslichten zijn doorgaans beter afgeregeld dan bij ons.  Vaak krijgt elke rijrichting (rechtdoor, links afslaan, rechts afslaan) beurtelings groen zodat je veilig kan doorrijden of afslaan.

De plaatsing van de verkeerslichten is soms wel verrassend.  Af en toe hangen deze aan kabels die diagonaal over het kruispunt zijn gespannen.  De lichten hangen dus halfweg op het kruispunt.  Rijd in dat geval dus niet tot vlak voor de lichten zoals bij ons want dan sta je midden op het kruispunt.

En het 'STOP' verkeersbord betekent letterlijk volledig stoppen.  En dat is voor ons Europeanen blijkbaar moeilijk !  Je MOET tot volledige stilstand komen, ook als is er in de wijde omtrek geen auto, voetganger of fietser te bespeuren is.

Voetgangers zijn, zoals bij ons, kwetsbaar en worden uitermate beschermd.  Je rijdt nooit op een zebrapad (ped crossing) wanneer er een voetganger in de buurt is.  En aan warenhuizen zijn de zebrapaden wel tot 15 meter breed !


Ook aan scholen en in de nabijheid van schoolbussen moet je zeer waakzaam zijn.  Hou je strikt aan de beperkte maximum snelheid wanneer het knipperlicht aan een school in werking is.  Wanneer een schoolbus stopt en de knipperlichten werken dan is het verboden om voorbij te steken.  ZEER strenge boetes worden hier toegepast.


Het beste is om zeer defensief te rijden en te leren van de lokale autobestuurders.


Auto huren

Dit doe je best op voorhand thuis.  Is gegarandeerd goedkoper.  Deo dit echter niet via de websites van de grote verhuurders zoals AVIS, Hertz, Alamo, Dollar, enz, maar wel via één van de vele websites die voor jou de voordeligste prijz zoeken.  Vergelijk de verschillende websites !  Zij bieden soms voordelige extra's zoals een gratis 2de bestuurder.  Wanneer je ter plaatse huurt is dit niet het geval en zal je dit veel meer kosten.
Aan te raden is een GPS.  Dit is wel een redelijke meerkost maar ook dit is goedkoper wanneer je dit thuis op voorhand samen met de auto reserveert.


Krediet kaarten en cash geld

Zoals reeds gezegd, laat uw kredietkaart deblokkeren voor uw vertrek.

Je kan zowat alles en overal betalen met de kredietkaart.  Op de betaalterminal zal je vaak moeten aanduiden of je in USD of EUR wil afrekenen.  Kies hier altijd voor USD.  Omrekening naar EUR gebeurt dan door Atos Worldline die uw kredietkaart in rekening brengt op uw bankrekening.  Kies je voor USD zal de omrekening gebeuren door een plaatselijk wisselkantoor aan hogere koersen.

Neem ook cash geld mee om 2 redenen :

 1. Om nog te kunnen betalen wanneer uw krediet limiet is bereikt, en
 2. Voor de gebruikelijke fooien


Fooien

Fooien zijn heel normaal in de Verenigde Staten.  Een tip wordt gegeven aan iemand die je een goede dienst levert.  In een restaurant laat je een fooi achter tussen de 15% en 20% van het totaal van de rekening.  Let op, soms is de foor (gratuity) reeds meegerekend en dan laat je uiteraard geen (extra) fooi achter.  Voor de taxi chauffeur wordt doorgaans een tip van 10% gegeven.  In de luchthaven staan er kruiers voor je klaar die uiteraard een fooi (tip) verwachten wanneer zij uw bagage vervoeren.  Dit is doorgaans 1 of 2 USD per stuk bagage.  Bij de kapper of de schoonheidssalons laat je ook doorgaans een tip van 10 tot 20% achter.

In benzine stations laat je geen fooi achter.  Je zal trouwens heel zelden nog een benzine station vinden met bediening.

In sommige supermarkten worden uw aankopen voor u in de zakken gedaan.  Hiervoor dien je geen fooi te geven tenzij deze persoon uw aankopen in uw auto laadt.  Vaak wordt dit gedaan door gepensioneerden die op die manier wat willen bijverdienen.


Eten


Eten is er in overvloed aan zeer schappellijke prijs.  De Verenigde Staten worden vaak geassocieerd met de bekende fast-food ketens wanneer er over eten wordt gesproken.  Je vindt echter ook vele andere type restaurants. Maar 'fast' is wel een onderdeel van de Amerikaanse eetcultuur.

Van 's morgens 7 à 8 uur tot 10 uur 's avonds kan je zonder problemen overal terecht. Vele van de fast-food restaurants zijn zelfs 24 uur open.

Vaak wordt het eten aangeboden in een self-service all-you-can-eat formule.

 

Het eten in de Verenigde Staten mist de finesse en elegantie van bij ons. Wanneer je hier rekening mee houdt (je probeert je dus aan te passen aan de Amerikaanse eetcultuur) dan is het eten best aanvaardbaar en soms zelfs verassend lekker van smaak.

Je kan zonder problemen 'gezond' eten. Het probleem is echter de overdaad aan aanbod. Het vergt een dosis zelfdiscipline om niet toe te geven aan de verleiding van het enorme aanbod.


Een aantal zaken waar je op restaurant op moet letten of rekening mee houden :

 • Het alcolhol beleid.  Heel af en toe kom je een restaurant tegen waar er geen alcohol te verkrijgen is.  Wijn en bier is duur.
 • Af en toe moet je het stellen met plastic borden en bekers.
 • Fooi : een fooi van 15 tot 20% is gangbaar.  Let op : soms wordt de fooi (gratuity) reeds meegerekend op de rekening.  Houd hier rekening mee om dus niet ongewild 2 maal een fooi te betalen.
 • Bestellen, afruimen en betalen gaat allemaal heel erg snel.  De Amerikanen zijn dit gewoon.  Dezelfde service hier in België zou niet worden geapprecieerd ... maar je bent in Amerika !
 • Opnemen van de bestelling : Je hebt nog maar net de menukaart vast en je wordt al gevraagd of je klaar bent om te bestellen.  Tenzij je de menukaart van buiten kent, hebben wij Europeanen hiervoor meer tijd nodig.  Aarzel niet om een paar minuutjes extra tijd te vragen.  Zij hebben hier geen enkel probleem mee en zullen dan een vijftal minuutjes later terugkomen.
 • Serveren van het eten : Verwacht niet dat alles 100% tegelijkertijd wordt gebracht.  In de regel zal het niet gebeuren dat de ene al gedaan heeft met eten terwijl de andere nog moet beginnen, maar af en toe kan er wel een beetje verschil tussen zitten.
 • Afruimen van de tafel : Voor de Amerikaan is het onbeleefd dat na de maaltijd het bord leeg voor de klant blijft staan.  Uw leeg bord zal dus prompt worden afgeruimd.  Bij een self-service restaurant ga je nooit met een gebruikt bord opnieuw aanschuiven aan het buffet.  Je wordt veronderstelt om een nieuw proper bord te nemen.  En uw vorig bord is gegarandeerd weg tegen wanneer je terug aan tafel komt met een nieuw vol bord.
 • Free refill : frisdrank wordt vaak gratis opnieuw bijgevuld.  Maak hier echter geen misbruik van door slechts 1 frisdrank te bestellen en deze te delen met andere tafelgenoten.  Iedereen bestelt zijn of haar eigen drank.


Je vindt in de Verenigde Staten inderdaad een overvloed aan fast food restaurants.  Naast McDonald vind je er ook o.a. Burger King, KFC, Checkers, Denny's, Dairy Queen, Five Guys en Dunkin' Donuts.  Meestal vind je hier een uitgebreidere keuze dan bij ons.  Elke streek heeft zijn eigen variante van de hamburger.


De 'all-you-can-eat' buffet formule is zeer geliefd bij de Amerikanen en ook bij de toeristen.  Het biedt vaak een vrij uitgebreid aanbod van 's morgens vroeg tot ongeveer 10 uur 's avonds.  Het aanbod varieert gedurende de dag (ontbijt, lunch en dinner).  Vanaf ongeveer 11 uur 's morgens wordt het aanbod uitgebreid en kan je niet meer ontbijten.  Dit houdt in dat je vanaf dan iets meer dient te betalen maar dat je ook een keuze kan maken uit een ruim aanbod steaks, kip en scampi's (of een combinatie van).


Copyright 2020 ©  - All rights reserved DB2VM LLC

Huren ?  Contacteer ons : info@db2vm.be - sunnydaysvacationhomes@gmail.com